Blogg

Fyra glada pk-nyheter!

Hello alla härliga pk–diggare! Nu firar vi fredag med glada nyheter. Jag slår dövörat till allt det andra och fokuserar på:

1. Nyhetsankaret Ulf Wallgren blir yogalärare! Och “kärleksbombas i sociala medier” (SVT). Varför blir vi så glada av det? Någon vågar ta steget och göra någon helt annat. Hur många är vi inte som drömmer om det? Att kliva av ekorrhjulet (gammalt men gångbart uttryck). Det är inspirerande att se någon som släpper tankarna på det som anses vara ett lyckat liv för att känna efter vad den egentligen gillar att göra. Den här snubben gillar att yoga. Så nu ska han yoga. Att en man i övre medelåldern skiter i status och prestige gör mig jädrigt glad.

2. Ursprungsbefolkningen vann! Protesterna vid Standing Rock lyckades! Aktivister har kämpat i månader för att stoppa en planerad oljeledning genom Siouxstammens reservat i North Dakota som skulle ha förstört land, kulturvärden och vatten. Regeringen lyssnade. Oljebolagets tillstånd drogs in.

3. I Österrike vann INTE de högerextrema presidentvalet förra veckan. Det gjorde den oberoende gröna kandidaten Alexander Van der Bellen. Han är för hbtq, ett öppet Europa och sådant pk. Sedan vet jag ärligt talat inget mer om honom. Men det högerextrema partiet vann inte. Har trenden vänt? Vi hoppas!

4. Tre exempel räcker men jag måste skriva om #viärhär. En facebookgrupp med potential att förändra det offentliga samtalet. Gruppen har nu över 25 000 medlemmar och det de gör är att gå in i kommentarsfält på facebook och hemsidor och diskutera sakligt och lugnt. Fakta, saklighet, argument, lugn, tålamod, förståelse och kärlek. Kommentarsfälten ser helt annorlunda ut. Detta är makalöst. Lika genialiskt som enkelt.

Så varsågoda, i världen finns det kärlek, respekt och namaste.

Puss!

//

Av: Camilla Carnmo